+36302231730, +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com

...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

+36302231730, +36306003428 | agrooutlet2020@gmail.com

...mezőgazdasági inputanyagkereskedelem ONLINE....

Prémium Réz 480 Cu (20 l, 10 ha)

Prémium Réz 480 Cu (20 l, 10 ha)

Prémium Réz 480 Cu (20 l, 10 ha)

20 200 Ft
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Cu: 48,4 g/l

Összes hatóanyag: 48,4 g/l

A három legfontosabb tápelem (N, P, K) mellett biztosítanunk kell kultúrnövényeink számára a meglelő mennyiségű és arányú mezo- és mikroelemet, csak így érhetjük el azok kiváló minőségét és megfelelő hozamát.

Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
A növénytermesztés gyökeres változása következtében a mezőgazdasági területekről kivont tápanyag nem kerül vissza a talajba. Emiatt egyre többször találkozhatunk a nélkülözhetetlen elemek hiányával. Emellett a mezőgazdasági termékekkel szemben támasztott magas minőségi követelmények miatt egyre nagyobb figyelmet kell fordítanunk a hiányzó elemek visszapótlására. A három legfontosabb tápelem (N, P, K) mellett biztosítanunk kell kultúrnövényeink számára a meglelő mennyiségű és arányú mezo- és mikroelemet, csak így érhetjük el azok kiváló minőségét és megfelelő hozamát.

A réz az enzimek alkotórészeként rész vesz az elektontranszportban és a légzési anyagcserében, emellett fontos szerepet játszik a fehérjeszintézisben is. A réz szerves illetve szervetlen abszorpciós felületekhez kötve található a talajban. Mozgékonysága a növényben és a talajban egyaránt kicsi, amely azonban a kémhatás csökkenésével növekszik.  

Hiánya esetén:

- lassul a növekedés
- a levelek szürkészölddé válnak, klorotikusak lesznek
- hiánytünetei mindig a fiatal növényen jelentkeznek
- gabonaféléknél a levelek kifehéredése figyelhető meg, fehérkalászúság
- gátolt buga, és kalászképzés
- léha szemek aránya nő

EK MŰTRÁGYA (összetett oldatműtrágya mikroelemekkel)

Nem tűzveszélyes (E)

pH (eredeti oldat): 6,5 %

Várakozási idő: 0 nap

Kiszerelés:1 ;5 és  20 literes műanyag kannákban

Kijuttatás:

A nagyobb rézigényű növényeknél felhasználása célszerű és indokolt, de virágzás előtti kijuttatása minden növényféleség esetében termésnövekedéshez vezet. Hazánkban jelenleg a kialakult gyakorlat az, hogy a növényeket közvetlenül virágzás előtt, vagy a kezdetén, illetve megkésve a fővirágzás elején kezeljük réztartalmú lombtrágyával. A lombtrágyákat technológiai költségkímélés érdekében érdemes az aktuális növényápolási munkálat részeként, növényvédő szerrel együtt kijuttatni. A Plant Feed PRÉMIUM RÉZ 480 Cu növényvédő szerekkel általában tökéletesen keverhető, de minden felhasználás előtt elengedhetetlen a tankeverék elkészítése.
Vélemények